memoQ 9.0 rocks
Iniziatore argomento: Claudio Porcellana

Claudio Porcellana  Identity Verified
Italia
Local time: 09:06
Membro (2004)
Da Inglese a Italiano
+ ...
Jun 11

as usual, received the notice, downloaded, installed, and opened an ongoing translation with the new release: zero problems

The new interface is even faster than my old 8.7 one

2 thumbs up for memoQ developers!


Hedwig Spitzer Cáceres
Anastasia Mishina
Rachael Clayton
 

Epameinondas Soufleros  Identity Verified
Grecia
Local time: 10:06
Membro (2008)
Da Inglese a Greco
+ ...
Any GUI improvement? Jun 12

Has there been any improvement in the graphical user interface or is it still the usual patchwork of inconsistent graphical elements? I have not seen any screenshots or videos, which I find odd.

 

Wolfgang Schoene  Identity Verified
Francia
Local time: 09:06
Membro
Da Inglese a Tedesco
+ ...
memoQ 9.0 rocks Jun 12

Same here, I installed MemoQ 9, no problem, what has changed?
And why does the splash screen say v8.7?


Kaspars Melkis
 

Claudio Porcellana  Identity Verified
Italia
Local time: 09:06
Membro (2004)
Da Inglese a Italiano
+ ...
AVVIO ARGOMENTO
why does the splash screen say v8.7? Jun 12

likely because you clicked the icon of the old release...

as usual, all memoQ version coexist


 

Wolfgang Schoene  Identity Verified
Francia
Local time: 09:06
Membro
Da Inglese a Tedesco
+ ...
why does the splash screen say v8.7? Jun 12

Claudio Porcellana wrote:

likely because you clicked the icon of the old release...

as usual, all memoQ version coexist


Well, no, I uninstalled v8.7 so...
I run CCleaner, cleaned the Registry, the MQ logo in the task bar shows 9.0 but the splash screen still shows 8.7 but version number is definitely 9.0 in MyMemoQ. Go figure...


 

Claudio Porcellana  Identity Verified
Italia
Local time: 09:06
Membro (2004)
Da Inglese a Italiano
+ ...
AVVIO ARGOMENTO
memoQ 9.0 rocks Jun 12

be careful with CCleaner, it smashes the registry sometimes...

that said, asking to developers is the best practice at this point


 

Tomasz Sienicki  Identity Verified
Danimarca
Local time: 09:06
Membro (2007)
Da Danese a Polacco
+ ...
Path change Jun 12

Wolfgang Schoene wrote:

And why does the splash screen say v8.7?


Note that memoQ 9 gets installed in c:\Program Files\memoQ\ whereas all the previous versions were installed in c:\Program Files (x86)\Kilgray\ – this could be the reason.


 

William Tierney  Identity Verified
Stati Uniti
Local time: 03:06
Membro (2002)
Da Arabo a Inglese
MemoQ 9.0 pebbles Jun 12

I just installed 9.0. No problem with splash screen, but I am trying to bring up my LiveDocs and they won't appear. It is pretty hard to edit them when you can't call them up. The folders all exist under MemoQ/Corpora.

Also, I have a memoQ server contact that keeps coming up and dominating, even if I want to use "My Computer."

Hey Kilgray, do you monitor this forum, or do I have to contact you directly?


 

Claudio Porcellana  Identity Verified
Italia
Local time: 09:06
Membro (2004)
Da Inglese a Italiano
+ ...
AVVIO ARGOMENTO
monitor? Jun 12

maybe they do that, but thinking (as often think nowadays) that fora are the best way to have support is wrong

issuing a ticket for developers is the right way, and memoQ ones reply very quickly
my 2 cents


 

Niina Lahokoski  Identity Verified
Finlandia
Local time: 10:06
Membro (2008)
Da Inglese a Finlandese
+ ...
Is the TM handling any better? Jun 13

I read the article about the new version, but didn't really see improvements for translators who are not interested in MT. Are there any?

I like many things in MemoQ, but especially the way TMs are handled is unintuitive and limiting. To compare, with Trados Studio you can set up as many TMs as you want for a project, and adjusting the settings and penalties for each is very simple. With MemoQ you first have to understand the differences between a Master, Working and "no title" (ref
... See more
I read the article about the new version, but didn't really see improvements for translators who are not interested in MT. Are there any?

I like many things in MemoQ, but especially the way TMs are handled is unintuitive and limiting. To compare, with Trados Studio you can set up as many TMs as you want for a project, and adjusting the settings and penalties for each is very simple. With MemoQ you first have to understand the differences between a Master, Working and "no title" (reference) TM, and then there's no way to set up multiple TMs to update simultaneously as you translate. This is something I'm hoping will be improved sooner rather than later.
Collapse


 

Claudio Porcellana  Identity Verified
Italia
Local time: 09:06
Membro (2004)
Da Inglese a Italiano
+ ...
AVVIO ARGOMENTO
Is the TM handling any better? Jun 13

not sure, but I think to remember something about that topic in their memoQ 9 page

what I can say after one day working, is that the fuzzies retrieval is a lot improved

it's difficult to explain how it works, because I have to complete an urgent job, but it works very well with those lists of similar sentences where only some term changes

clearly, it works well in my case because I have huge and well-maintained termbases
...
See more
not sure, but I think to remember something about that topic in their memoQ 9 page

what I can say after one day working, is that the fuzzies retrieval is a lot improved

it's difficult to explain how it works, because I have to complete an urgent job, but it works very well with those lists of similar sentences where only some term changes

clearly, it works well in my case because I have huge and well-maintained termbases
Collapse


 

Thomas T. Frost  Identity Verified
Membro (2014)
Da Danese a Inglese
+ ...
8.7 on my splash screen Jun 21

My version 9 splash screen says 8.7 too, and it is not because I'm starting version 8.7.

 

Wolfgang Schoene  Identity Verified
Francia
Local time: 09:06
Membro
Da Inglese a Tedesco
+ ...
MemoQ 9.0 rocks...well not really Jun 21

So I uninstalled everything MemoQ 8.7.
I reinstalled MemoQ 9.
Splash screen still shows v8.7
If anybody from MQ support reads this, please let me know why this is so.
It's not vital, but it's annoying.


 

Tomasz Sienicki  Identity Verified
Danimarca
Local time: 09:06
Membro (2007)
Da Danese a Polacco
+ ...
Path change Jun 21

memoQ 9 gets installed in c:\Program Files\memoQ\ whereas all the previous versions were installed in c:\Program Files (x86)\Kilgray\

…and after updating the shortcut the right version is started:

memoQ 9


 

Thomas T. Frost  Identity Verified
Membro (2014)
Da Danese a Inglese
+ ...
My shortcut is fine Jun 21

My shortcut is fine: "C:\Program Files\memoQ\memoQ-9\MemoQ.exe"

The splash screen still says 8.7, but under My MemoQ, it says 9.0.8.

Support say they're aware of the bug and will fix it.


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:


You can also contact site staff by submitting a support request »

memoQ 9.0 rocks

Advanced search






CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use SDL Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

More info »
WordFinder Unlimited
For clarity and excellence

WordFinder is the leading dictionary service that gives you the words you want anywhere, anytime. Access 260+ dictionaries from the world's leading dictionary publishers in virtually any device. Find the right word anywhere, anytime - online or offline.

More info »



Forums
  • All of ProZ.com
  • Cerca un termine
  • Lavori
  • Forum
  • Multiple search